Ga naar de inhoud

Zo bespaar je op internet en tv

Gas, water en licht zijn vaste maandelijkse kosten, net zoals internet, televisie en bellen. Het liefst betaal je hier zo min mogelijk voor, maar vaak vallen de kosten toch hoger uit dan je wilt of verwacht. Bijvoorbeeld doordat je extra functies hebt toegevoegd die je helemaal niet gebruikt of doordat je al heel lang bij dezelfde aanbieder zit. Echter, je kunt gemakkelijk besparen op deze internet en tv kosten. Hoe je dat doet, lees je hieronder!

Tip 1: vergelijken

Het allerbelangrijkste om te doen is om de verschillende aanbieders te vergelijken. Per wijk of regio zijn er meerdere providers actief. Bekijk per bedrijf wat voor pakketten ze aanbieden: hoeveel zenders, wat is de snelheid, maar vooral: wat is de prijs? Om het overzichtelijk en makkelijk te houden, is het verstandig om dit online te doen. Zo kun je bijvoorbeeld op www.ikvergelijkonline.nl alle verschillende providers naast elkaar zetten en de pakketten en services bekijken! 

Tip 2: jouw wensen en eisen

Werk je de hele dag thuis? Of ben je maar een paar uurtjes per dag thuis? Dan is een supersonische internetverbinding geen prioriteit. Dat is natuurlijk wel het geval als je bijvoorbeeld de hele dag videovergaderingen moet bijwonen. Ieder pakket en prijsklasse komt met verschillende snelheden en voordelen, bekijk deze dan dus ook zorgvuldig. Zo kies je niet voor een duurder maar beter pakket als je het niet per se nodig hebt. 

Tip 3: bekijk de eindprijs

De aanbiedingen vliegen de hele dag om je oren: de eerste maanden betalen je minder, waarna je vervolgens wel het volledige bedrag moet gaan betalen. Andere providers proberen je weer te lokken met bijvoorbeeld een gratis iPad. Maar let op: uiteindelijk betaal je hiervoor. Zo klopt het dat je inderdaad de eerste paar maanden minder betaalt, maar daarna betaal je wel vaak een hoger bedrag dan dat je zonder de korting zou hebben gedaan. Ook ‘’gratis’’ gadgets of accessoires zie je uiteindelijk terug in de prijs. Check dus goed of een aanbieding ook wel echt een aanbieding is en doe dat door te kijken naar de eindprijs. Valt deze hoger uit dan bij de reguliere prijs? Dan is het dus geen aanbieding en moet je hier niet voor kiezen. Internet en tv kosten besparen kun je met deze tips gemakkelijk zelf!