Ga naar de inhoud

Welke game console kies jij?

Ben jij een gamer? Of zoek je een goede game console die naast het gamen je reguliere televisie omtovert tot een smart-tv? Voor iedere behoefte is er een reden om voor een bepaalde game console te kiezen. Twijfel jij tussen de XBOX van Microsoft en de Playstation van Sony? Lees dit artikel dan snel! Ik help je om een keuze te maken met een aantal handige tips. 

Waar moet je rekening mee houden voordat je een keuze maakt? 

Voordat je een keuze maakt zijn er een aantal vragen die je jezelf kunt stellen om ervoor te zorgen dat de console die je kiest het beste aansluit op je wensen en behoeftes. Dit betreft de volgende vragen: 

  1. Hoeveel waarde hecht je aan de resolutie? Oftewel hoeveel FPS (frames per seconde) dient de console te ondersteunen? 
  1. Wat wil je nog meer kunnen dan gamen? Bijvoorbeeld multiplayer gamen of 4k Blu-Ray films streamen. 
  1. Welke games wil je per se spelen? Sommige games zijn exclusief voor één van de consoles. 
  1. Wat is je budget?  

De populairste game consoles 

De twee absolute marktleiders in de wereld van de game consoles zijn Playstation en XBOX. Maar wat nou precies de verschillen? XBOX heeft als laatste de XBOX series X uitgebracht, waar Playstation met de Playstation 5 kwam. Deze twee consoles liggen erg dicht bij elkaar qua prestaties. De praktijk leert dat de keuze vaak wordt gemaakt op basis van voorgaande consoles en op basis van de keuze van de omgeving. Je wilt immers het liefst op dezelfde console als je vrienden spelen, zodat je eenvoudig multi player kunt spelen. 

Om nog een aantal verschillen te benoemen (hoewel de functionaliteiten van de beide consoles zeer dicht bij elkaar liggen qua prestaties) ondersteunt de Playstation 4K gamen. Nadeel is wel dat je bij de Playstation 5 genoodzaakt bent om games digitaal aan te schaffen, waardoor ze vaak iets duurder zijn. Bij de XBOX Series X kun je met een game pass een groot aantal games spelen tegen een maandelijks bedrag. 

(Bron: https://aslangaming.nl/ )