Ga naar de inhoud

Wat is linkbuilding precies?

Als je een eigen webshop of website hebt, is de kans groot dat je eens op de term linkbuilding bent gestuit. Linkbuilding is een belangrijke online marketing techniek. Door middel van linkbuilding kun je hoger in de resultaten van zoekmachines als die van Google komen. Je kunt je vast voorstellen dat dit je veel webverkeer op kan leveren. De meeste mensen die iets zoeken op het internet, maken namelijk gebruik van een zoekmachine. Als jouw website of webshop vervolgens bovenaan staat, is de neiging groot om hierop te klikken. Hieronder lees je hoe linkbuilding precies werkt. Daarnaast zullen we je enkele linkbuilding tips geven.

Hoe werkt linkbuilding?

Linkbuilding is het creëren van een linkverwijzing. Hoe meer links naar jouw website verwijzen, hoe eerder Google zal denken dat jouw website belangrijk is. Je website wordt namelijk niet zomaar handmatig gecheckt, de zoekmachines hebben een algoritme om de waarde van je website te bepalen. Links hebben een belangrijke rol. Als anderen naar jouw website verwijzen, moet dit haast wel betekenen dat de website van toegevoegde waarde is! Door meer links te krijgen, kan jouw webshop of website dus eerder gevonden worden. Dat leidt weer tot meer klanten. Dit kan dus zeker zijn vruchten afwerpen.

Linkbuilding is niet makkelijk

Linkbuilding lijkt eenvoudig als je het stukje hierboven hebt gelezen. Toch komt er meer bij de techniek kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. Belangrijk is ook dat de links afkomstig zijn van waardevolle websites. Wordt er vanaf spam websites naar jouw pagina gelinkt? Dan zal je website niet zo snel stijgen in de zoekmachines. Sterker nog, dit kan zelfs schadelijk zijn voor de positie van je eigen website. Het is dus van belang dat je goed op een aantal punten let als je websites uitzoekt om een linkje naar je eigen website op te plaatsen. Hieronder lees je een aantal belangrijk linkbuilding tips.

Onze linkbuilding tips

Wil je aan linkbuilding beginnen? Dan is het aan te raden om de Moz toolbar te downloaden. Deze tool maakt het eenvoudiger om de waarde van een website of pagina te beoordelen. Zo kun je eenvoudig nagaan of de website geschikt is om een linkje op te plaatsen. Nog een tip is om altijd op zoek te gaan naar websites met een relevant onderwerp. Het is niet logisch als er vanaf websites over gokken wordt gelinkt naar jouw webshop voor babykleding. Google is slim genoeg om dat te herkennen! Lees ook altijd een stukje op de pagina om de kwaliteit handmatig te controleren. Lijkt de content van de webshop nergens op? Dan kun je er beter ook geen linkje plaatsen!Met bovenstaande linkbuilding tips wordt het een stuk gemakkelijker om je eigen linkbuilding te verzorgen. Wil je echter zeker zijn van de allerbeste resultaten, dan is het aan te raden om je linkbuilding over te laten aan een specialist.