Ga naar de inhoud

Wat is de beste kassa software voor jouw zaak?

Kassa software is vandaag de dag zomaar even nog heel wat belangrijker geworden in vergelijking met vroeger. Verschillende factoren zijn daarvoor verantwoordelijk. In eerste instantie is het zo dat er tegenwoordig behoorlijk wat meer verkopen worden gerealiseerd in vergelijking met het verleden. Dit zorgt ervoor dat de beschikking hebben over een goed geautomatiseerd systeem geen overbodige luxe is. Op die manier kan je er namelijk alleen voor zorgen dat bijvoorbeeld het risico op menselijke fouten zo beperkt mogelijk kan worden gehouden. Dat is evenwel niet het enige. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat je op deze manier ook kan zorgen voor het veel vlotter laten verlopen van je administratie. In ieder geval, alles wat je hierover moet weten ontdek je hieronder. 

Wat kan je verwachten van kassa software? 

Binnen de markt van de kassasystemen is het zo dat je een onderscheid dient te maken tussen enerzijds de kassa software en anderzijds de hardware systemen waarvan sprake is. Kies je voor software? Dan dient deze op een drager te worden geïnstalleerd waar je reeds over beschikt of die je gewoon los van het programma gaat kopen. Het kan hierbij dan zowel gaan om een laptop als om bijvoorbeeld een desktop systeem. Kies je voor een complete installatie? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat er dus niet alleen sprake is van software, maar ook van een speciaal hardware systeem. In de praktijk maakt dit uiteraard een wereld van verschil, ook op vlak van kostprijs. 

Welke voordelen zijn er precies aan verbonden?

Er zijn aan het gebruik van kassa software menig aantal verschillende voordelen verbonden. De voordelen waar je exact op kan rekenen zijn de onderstaande: 

  • Alle kastransacties kunnen geheel automatisch bijgehouden worden;
  • Er kan doorgaans een koppeling worden gerealiseerd met bijvoorbeeld de boekhouding;
  • Je kan zowel fysieke als online verkopen bijhouden met zo’n systeem;
  • Dergelijke software is financieel veel toegankelijker geworden;

In het verleden was het zo dat veel winkels een beetje angstig waren om nieuwe kassa software aan te schaffen. Dat was vooral het gevolg van het feit dat de éénmalige kostprijs van een dergelijk programma vrij hoog was gelegen. Vandaag de dag is dat gelukkig anders. Dat is te wijten aan het feit dat er nu vooral sprake is van een abonnementsvorm in plaats van een éénmalige aankoopprijs.

Met kassa software heb je geen verrassingen meer tijdens een controle

Het spreekt voor zich dat er elk jaar opnieuw door niet alleen de BTW, maar ook door de Belastingdienst verschillende controles kunnen worden uitgevoerd. Dit zorgt er in de praktijk voor dat veel winkeliers vaak met een niet onaanzienlijk probleem worden geconfronteerd. Dit kan gelukkig ook anders. Zo kan je er met andere woorden ook voor kiezen om automatisch alle transacties bij te laten houden door speciale kassa software. Vervolgens is het mogelijk om deze transacties ook door te sturen naar het boekhoudprogramma waar je gebruik van maakt. Op die manier kunnen ze meteen ook worden verwerkt in de boekhouding. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, indien je het jezelf tijdens een controle een stuk eenvoudiger wenst te maken is het altijd een aanrader om ervoor te kiezen om gebruik te maken van kwalitatieve kassa software. Zoveel spreekt voor zich.