Ga naar de inhoud

Tips online marketing

Op het internet liggen veel kansen om te groeien. Voor elk bedrijf is het van belang om een goed werkende website te hebben en goed te meten welke resultaten er wordt behaald. Hiervoor is een geschikte strategie belangrijk. Op die manier zal je bedrijf online optimaal groeien. Online marketing Sittard helpt met het optimaliseren van de vindbaarheid van het bedrijf. Hier vind je een aantal online marketing tips.

Een optimaal werkende website

Het is cruciaal dat je website volledig in orde is. Zorg ervoor dat je over een moderne website beschikt die gebruikt kan worden op alle apparaten. Een snelle werkende website zet vaak bezoekers om tot klanten. Dit komt doordat de bezoekerservaring van de bezoekers positief is. Zo wordt de kans groter dat ze terug komen. Als je website niet snel genoeg laadt dan haken veel mensen af. Behoud je klanten door een band met ze op te bouwen zonder dat er een prijskaartje aanzit. Doe dit door bijvoorbeeld ervaringen te delen van vorige klanten. Op deze manier ontstaat er vertrouwen bij poteniele klanten.  

Een SEO artikel schrijven

Er zijn een aantal dingen belangrijk als je een artikel plaatst. Het is belangrijk dat het artikel een aantrekkelijke SEO-titel heeft met het zoekwoord in het begin en vervolgens zet je het zoekwoord ook in de intro of in de eerste alinea van het artikel. Wanneer iemand op zoek is naar een specifiek zoekwoord dan is het belangrijk dat je de zoekwoorden op de juiste plaatsen in het artikel zet. Dan weet de persoon die dat opzoekt dat hij het juiste artikel heeft gevonden. De kans dat die persoon op jouw artikel klikt wordt vergroot en degene zal een langere tijd op je website spenderen als hij de juiste informatie heeft gevonden. Op deze manier komt je website een stukje hoger in de Google zoekresultaten.

Instagram tips

Een goed ingerichte Instagram account is tegenwoordig belangrijk. Een goede representatieve profielfoto is van belang. Zet alle relevante zoekwoorden van je bedrijf in je Instagram naam en in de biografie. Zet ook een call to action in de biografie dat leidt naar de website. Ook zijn contactmogelijkheden zoals een telefoonnummer of e-mailadres niet te missen. Daarnaast is het posten van Stories belangrijk om in contact te blijven met je doelgroep. Post op vaste momenten, maak gebruik van relevante hashtags, voeg locaties toe en maak gebruik van stickers. Op deze manier verhoog je de engagement. Probeer een aantal dingen uit en kijkt wat wel of niet werkt bij jouw doelgroep.