Ga naar de inhoud

Outstaffing; wat moet je er allemaal over weten?

Het is al lang geen geheim meer dat er in de praktijk zoiets bestaat als zogenaamde knelpuntberoepen. Bovendien is het zo dat voor heel wat bedrijven geldt dat zij slechts voor een beperkte periode behoefte hebben aan de diensten van een bepaalde expert. Omwille van deze reden wordt er al heel wat jaren steeds vaker voor gekozen om gebruik te maken van outsourcing en outstaffing. Ondanks het feit dat beiden vaak in één adem met elkaar worden genoemd moet het gezegd dat er toch wel degelijk sprake is van een aantal niet onbelangrijke verschillen. Wil jij ook graag meer te weten komen over het begrip outstaffing? Dan dien je vooral verder te blijven lezen!

Wat kan je verwachten van een outstaffing partner?

Dat er in de praktijk vaak verwarring ontstaat voor wat het verschil betreft tussen outsourcing enerzijds en outstaffing anderzijds is natuurlijk niet meer dan logisch. Dit link tussen beiden is namelijk wel degelijk overduidelijk aanwezig. Dit gezegd hebbende zijn er toch enkele niet onbelangrijke verschillen merkbaar. Wanneer je gebruik gaat maken van outsourcing kies je er namelijk als onderneming voor om één of meerdere taken uit te besteden aan bijvoorbeeld een externe ontwikkelaar. Het is echter jij als bedrijf welke verantwoordelijk zal zijn voor het vinden van een geschikt persoon die aan jouw vooropgestelde eisen zal weten te voldoen.

Toch net even wat anders dan outsourcing

Je voelt hem met bovenstaande waarschijnlijk al een beetje komen. Wat outstaffing nu precies inhoudt valt eigenlijk al uitstekend af te leiden uit de naam waar gebruik van wordt gemaakt. Deze toont namelijk aan dat er specifiek sprake is van het uitbesteden van het vinden van geschikt personeel voor de functie die jij graag opgelost wil zien worden. Met andere woorden, het is niet langer jijzelf als bedrijf dat op zoek moet gaan naar geschikt personeel voor het invullen van bepaalde gaten in het personeelsbestand. In plaats daarvan doe je een beroep op een ervaren onderneming die zich hierin heeft gespecialiseerd. Dat is toch best wel een verschil. 

Op welke voordelen kan je hierbij precies rekenen?

We kunnen in de praktijk vaststellen dat de keuze om gebruik te maken van outstaffing vandaag de dag een flink stuk populairder is in vergelijking met vroeger. Dat is het gevolg van meerdere factoren. In eerste instantie besteden bedrijven heel wat meer werkzaamheden uit aan bijvoorbeeld externe ontwikkelaars. Daardoor is de behoefte aan outsourcing alleen maar toegenomen. Dat er tegenwoordig ook steeds meer aandacht aan het inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf wordt besteed voor het vinden van geschikt extern personeel is het gevolg van de volgende voordelen:

  1. Je doet een beroep op een zeer ervaren partij met kennis van zaken;
  2. Je hoeft zelf niet veel tijd te investeren in het vinden van een geschikt persoon.

De bovenstaande voordelen hebben er door de jaren heen voor gezorgd dat outstaffing steeds meer en meer op de kaart is komen te staan. Ben jij als bedrijf dus ook op zoek naar gekwalificeerd extern personeel, maar wil je liever geen tijd investeren in het zoeken naar dergelijke experten? Dan zal je tot de vaststelling komen dat SHORE teams meer dan interessant kan is!