Ga naar de inhoud

Maatwerk voor je website regel je zo

Iedereen wil dat zijn of haar  maatwerk website perfect is.  Het moet afgestemd zijn op wat je in je hoofd hebt. Maar hoe bereik je dat? Eigenlijk is het simpel. Je moet jezelf de juiste vragen stellen zodat je met de antwoorden komt die webbouwers nodig hebben om een website te ontwerpen die is gebaseerd op maatwerk. Wij helpen je in dit artikel op weg door je na te laten denken over wat voor keuzes je kunt maken voor je website.

Maatwerk begint door te weten welke gebruikerservaring je met je website wil creëren

Voordat je begint met het kiezen van sjablonen en het opnieuw bouwen van je site, is van belang om goed na te denken over de gebruikerservaring. Een website is veel meer dan alleen mooie foto’s en een goed lopende tekst. Het is een groot deel van jouw merk en wat je online met de wereld deelt. Hoe wilt je dat de bezoekers door je site bladeren en deze bekijken? Zie dit als een pad dat bezoekers volgen. Hoe kan je die tocht aantrekkelijker maken? Als je iets voor ogen hebt helpt dat om het maatwerk te verstevigen voor jouw site.

De functie voor je website voor je bezoeker en voor je bedrijf

Jouw website werkt voor jou en dat moet je nooit vergeten. Hoewel design en esthetiek belangrijk zijn, is het belangrijkste dat jouw site werkt voor jouw merk en jouw bedrijf. Om dit meer te stroomlijnen als het gaat om een maatwerk website is het handig om jouw doel(en) goed voor ogen te hebben. Dus wat is het hoofddoel van jouw maatwerk website? Wil je bezoekers omzetten in klanten? Wil je jouw bedrijf laten groeien? Wat moet jouw website dagelijks doen om je te helpen om die doelen te bereiken? Het antwoord op die vraag geeft houvast als het gaat om het opstellen van maatwerk voor het bouwen van je website. Zo weten ervaren designers zoals het team van Miller Digital hoe ze jou het beste van dienst kunnen zijn.

Het verhaal van jouw bedrijf en jouw site

Het heeft geen zin een generieke site te bouwen zonder persoonlijkheid of persoonlijke branding. Als je helemaal opnieuw begint met een nieuw ontwerp, heb je een kans om echt een nieuw verhaal te vertellen via je website. Het is de perfecte plek om een geweldige eerste indruk te maken. Grijp dus die kans en laat zien waar jij en jouw merk voor staan. In plaats van gewoon een andere website te zijn in de zee van mensen in jouw niche, kun je van deze gelegenheid gebruik maken om iets speciaals en unieks te doen. Bespreek dit dus goed met het webontwerpbureau om zo een duidelijk design op te stellen

Tot slot: wat is het essentiële wat je wil met je website?

Het is superbelangrijk om de essentiële zaken die jouw site nodig heeft echt te verkennen en vast te stellen. Maak een algemeen overzicht van de functies die jouw site nodig heeft, zodat je kunt bepalen welke sjabloon een optie voor je is. De rest kan door middel van maatwerk geregeld worden zodat je website helemaal is afgestemd op jouw wensen. Zo simpel is het dus en ga nu aan de slag door met een bureau te gaan praten.