Ga naar de inhoud

Hoe kan je een app hoger laten ranken in de app store?

Wanneer je een eigen app hebt ontwikkeld, kan het erg lastig zijn om ervoor te zorgen dat mensen deze app downloaden. Om dit voor elkaar te krijgen, is het van belang dat je de app via meerdere kanalen promoot. Bovendien is het van groot belang dat de app ook goed te vinden is in de app store. Echter, om dit voor elkaar te krijgen kan erg lastig zijn. In dit artikel wordt er uitgelegd hoe jij ervoor kan zorgen dat je app beter gevonden wordt in de app store.

Wanneer je de app via meerdere kanalen promoot, kom je hoger in de app store te staan

Een erg belangrijke graadmeter in de app store is het aantal downloads dat een app heeft. Als je dus gevonden wilt worden in de app store, is het van belang dat je al enige gebruikers hebt. Om dit voor elkaar te krijgen, dien je de app op verschillende manieren te promoten. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om de app te promoten via Facebook. Daarnaast zou je ook een site kunnen maken waarin er van alles uitgelegd staat over deze app. Om voor zichtbare resultaten te zorgen, is het van belang dat de reclame pakkend is. Het maken van een pakkende reclame kan erg lastig zijn. Veel app ontwikkelaars kiezen er dan ook voor om een online marketing bureau in te schakelen.

Besteed het promotiewerk uit aan een online marketing bureau

Wanneer je ervoor wilt zorgen dat je hoger in de app store komt te staan, kun je ervoor kiezen om hiervoor een online marketing bureau in te schakelen. Een online marketing bureau inschakelen kost je in eerste instantie geld, maar wanneer je in zee gaat met het juiste bedrijf, verdien je dit zo weer terug. Het is daarom sterk aan te raden om een gesprek in te plannen bij een online marketing bureau.