Ga naar de inhoud

Certificeringen hebben hun plaats in IT; welke moet je nastreven?

Certificeringen kunnen helpen om je expertise in IT aan te tonen. Ze kunnen je geloofwaardigheid vergroten, je carrièremogelijkheden verbeteren en je onderscheiden van andere professionals in je vakgebied – maar met zoveel certificeringen is het vaak moeilijk om te bepalen welke de moeite waard zijn. Hier zijn een paar essentiële certificeringen die de moeite waard zijn.

1. Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE)

Deze certificering omvat meerdere Microsoft-technologieën zoals cloud computing, serverinfrastructuurbeheer en databasebeheer. Als je de MCSE-status hebt, laat je zien dat je een grondige kennis hebt van deze producten en dat je complexe IT-omgevingen kunt overzien.

2. Cisco Certified Network Professional (CCNP)

Als het gaat om netwerkbeheer en -ontwerp, staat het behalen van de CCNP certificering hoog aangeschreven. Deze certificering is gericht op geavanceerde netwerkvaardigheden, waaronder routing, switching, beveiliging en draadloze communicatiesystemen, en laat zien dat je in staat bent om infrastructuren op bedrijfsniveau succesvol te beheren.

3. CompTIA Security+-certificering

Deze IT-beveiligingscertificering omvat het identificeren van problemen, het implementeren van oplossingen en het reageren op beveiligingsincidenten. Met dit certificaat laat je zien dat je over alle vaardigheden beschikt om veilige IT-systemen te onderhouden.

4. Project Management Professional (PMP)

Professionals die geïnteresseerd zijn in projectmanagement zullen merken dat het behalen van hun Project Management Professional (PMP) kwalificatie ongelooflijk nuttig is. Met een focus op planning, budgettering, risicomanagement en andere noodzakelijke vaardigheden die nodig zijn voor het succesvol leiden van projecten, laat je zien dat je ervaring hebt als ervaren projectmanager.

5. Amazon Web Services Certified Solutions Architect

Deze certificering legt de nadruk op cloudarchitectuur en kan bijzonder voordelig zijn voor professionals die werken met Amazon Web Services (AWS). Het certificeert je vaardigheden om veilige, schaalbare cloudoplossingen te ontwerpen en te implementeren; nu cloud computing steeds populairder wordt, is het een waardevolle aanvulling op je cv.

 

Bij SpiralTrain kun je programmeer cursussen volgen op jouw niveau. Wil je bijvoorbeeld meer leren over Docker? Dan is een cursus Docker Containers van SpiralTrain wellicht geschikt voor jou!