Ga naar de inhoud

Apps bouwen: doe-het-zelfbouwers of aangepaste ontwikkeling?

Iedereen houdt van mobiele apps en elk bedrijf wil er een hebben, soms zelfs zonder een specifiek doel. Sommige mensen willen hun eigen apps voor zaken, andere voor hun vrije tijd. Enerzijds zijn er softwareontwikkelingsbedrijven (of freelancers), die hun professionele en dus dure diensten aanbieden. Aan de andere kant zijn er verleidelijke dingen als doe-het-zelf-app-makers, die het maken en publiceren van apps snel, en wat nog belangrijker is, gratis, bijna gratis … of niet zo gratis aanbieden.

Wat is een doe-het-zelf-applicatie?


Wat is het algemene beeld van een doe-het-zelftoepassing? Wat kan het je eigenlijk opleveren? De eenvoudigste zijn een soort sjabloon dat u configureert. Android? iOS? Windows telefoon? Geen probleem, alsjeblieft, er zijn zowel native als platformonafhankelijke opties tot je dienst. App-makers nemen het proces onder controle vanaf het begin tot het indienen bij de applicatiewinkels.

Hier worden enkele basiszaken aangeboden; al deze functionele opties variëren van maker tot maker:

  • plaatsing en updates van verschillende inhoud;
  • integratie van sociale media en RSS;
  • push-notificaties;
  • click-to-call- en feedbackformulieren;
  • geolocatie;
  • functies die specifiek zijn voor bedrijven (bijv. menu’s voor apps in cafés en restaurants);
  • analyse enzovoort.

Sommige doe-het-zelf-apps hebben 20 minuten nodig om te maken, andere kosten veel meer tijd. Sommige zijn volledig gratis en waardeloos (in de regel bieden ze premiumvoordelen tegen betaling). Sommige gespecialiseerde app-bouwdiensten maken het mogelijk om zakelijke apps te maken voor planning, afhandeling van betalingen en facturering, berichten en marketing. Wat het model ook is, app-makers moeten een manier vinden om geld te verdienen met hun inspanningen: opstartkosten, hostingkosten, eenmalige kosten, maandelijkse of jaarlijkse abonnementen enz. De bedragen variëren van bijvoorbeeld twintig dollar per maand tot veel, veel meer. .

Wat is er slecht aan doe-het-zelf-apps?
Laten we twee slechte dingen over hen schetsen:

  • Misschien is het grootste probleem met doe-het-zelf-apps dat u in veel gevallen in-app-advertenties moet toestaan ​​als kosten om gratis te zijn. Dat wordt gebruikt om geld te verdienen met de apps die op zichzelf een bedrijf zijn – er is een gratis versie die kan worden geüpgraded door de betaling van de gebruiker, dus door advertenties te verwijderen. Maar als er een merk-app is die producten en diensten van een bedrijf presenteert, doodt een advertentie erin deze onmiddellijk. Mensen haten advertenties op websites van bedrijven als ze er gewoon doorheen surfen. Als het gaat om het gebruik van mobiele apps, dat veel meer resultaatgericht is, leiden advertenties gebruikers af en frustreren ze.
  • Het tweede probleem is dat app-makers niet de kwaliteit bieden die nodig is voor serieuze producten. Maar echt, wie zou een serieus product aan zo’n bouwer toevertrouwen? De volledige ontwikkelingscyclus, inclusief grondige kwaliteitsborging door een ontwikkelingsbedrijf, kan niet door goedkopere bouwers worden verzorgd. Daarom hangt dit probleem af van wat u nodig heeft.

Conclusies


Je krijgt waar je voor betaalt, dat is de waarheid. Het is onmogelijk om al deze app-bouwers in één sjabloon te passen, omdat hun diensten en kosten drastisch verschillen – van gratis app-bouwers met slepen en neerzetten (zoals Infinite Monkeys) tot serieuzere en gespecialiseerde bouwers, die min of meer aanzienlijke kosten hebben. . Wat is er goed aan doe-het-zelvers – ze presenteren het bouwen van apps als een toegankelijke manier om mobiele aanwezigheid te creëren, ongeacht voor wie – lokale merken, retailers, gemeenschappen enz. Er zijn talloze bedrijven die ervoor gingen en dergelijke software creëerden voor hun behoeften.

Maar aan de andere kant zijn dergelijke apps vaak meer een excuus dan een kwaliteitsproduct. Het is niet de oplossing om een ​​serieus softwareproduct te maken. Net zoals vertaaltools een gekwalificeerde vertaler niet kunnen vervangen, kunnen app-ontwikkelaars professionele bedrijven niet vervangen. Beide zullen in de waarneembare toekomst niet veranderen. En als je echt een zo eenvoudige app nodig hebt, die niet meer omvat dan de functies uit de bovenstaande lijst, kun je dergelijke bouwers vinden en controleren om te zien of een van hen de balans biedt die past bij je budget en verwachtingen.